Manifest per la Pau

MANIFEST DE LA PAU                                  30/01/2019

 

Avui commemorem el Dia escolar per la no violència i la pau.

Mahatma Gandhi, el gran líder espiritual i polític de l’ Índia va morir un 30 de gener i és per això que ho celebrem avui.

La Pau és a les nostres mans, diu el lema d’aquest any de la nostra escola. Això és ben cert, però es decideix al nostre cor i a la nostra ment.

La pau comença en la qualitat de la mirada cap els nostres companys, amics, mestres, professors. La pau és fràgil i es trenca fàcilment, necessita de la nostra voluntat ferma i decidida.

La nostra comunitat educativa vol fer créixer persones que siguin adults compromesos amb les actituds pacífiques i conciliadores. La construcció de la pau és un llarg camí, un  llarg viatge. Es construeix en molts moments, en cada petit detall, gest, intenció, mirada. La pau sempre és la victòria del nostre combat interior per no ser egoistes ni ignorar als altres.

Gandhi va recórrer a peu centenars de quilòmetres pel seu país per explicar i viure que la pau és possible. Cadascú de nosaltres ha de recórrer també trajectes importants: el respecte, la compassió, el perdó, la justícia, la solidaritat, el dia a dia són els nostres camins per viure la pau.

Avui manifestem que la pau és a les nostres mans, als nostres ulls i al nostre cor. Celebrem plegats molts dies escolars per a la no violència i la pau, que cada dia sigui una celebració!

Visca el Dia escolar per la no violència i la pau!!