Fem podcast?

Imprimeix

Un podcast és un arxiu descarregable d’internet que usualment té una gravació d’àudio,  encara  que també pot ser de vídeo.

Els alumnes de 3r d’ESO s’han animat a participar al 3r Concurs de podcast: Contes del món. A classe han estat escrivint els seus contes (originals o bé adaptats) sobre diferents cultures del món, els han gravat i n’han fet un total de 10 podcasts que s’han presentat al concurs.

La setmana vinent es publicarà una selecció dels 50 millors dels quals, per votació popular online, se’n triaran 24 per editar-ne un llibre.

Esperem que n’hi hagi algun del SAMC! Ja us anirem informant...

Els contes presentats són:

L'elefant perdut

Hi havia una vegada una família, que per motius de treball dels pares, van anar a l’Índia on els pares havien de fer una investigació d'elefants.
El nen el tractaven malament i el rebutjaven, pel fet de ser d’un país diferent. El nen es sentia sol i trist.
Un dia anant pel carrer es va trobar un elefant, aquest passaria a ser el seu millor amic.
Al pas d’un temps el va ensinistrar, perquè el portés a l’escola.
Quan el va portar a l’escola tots els nens volien ser el seu amic, ja que tots somiaven amb tenir un elefant.
Però, l’elefant estava amoïnat, perquè tots el tocaven; es va posar nerviós i el nen se’l va emportar fora de la ciutat.
I allà es va escapar. tots els nens i nenes del poble van a buscar l’elefant, fins que el van trobar. Uns dies més tard, quan els pares van acabar la investigació i van haver de tornar a Catalunya, el nen va deixar l’elefant amb els altres elefants.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

Canvi de vida

Tracta d'una família de Guayaquil, Equador, que era molt pobra, fins que arriba una família catalana per motius laborals i, quan la van conèixer, van veure que es mereixien una millor vida i van fundar una ONG anomenada ''Canvi de vida'' per poder ajudar a famílies que es troben en aquesta situació.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

Un somni fet realitat...

La nostra narració, esta situada a l’Índia (Nova Delhi).
Tracta sobre un noi anomenat Yamal, que coneix a una noia, Yasmin. Es van conèixer a la fàbrica en la qual treballaven des de fa cinc anys. Ell era un noi qualsevol que fabricava samarretes. La Yasmin, era una capatassa que es va fer amiga del jove. Al poc temps fan fer-se parella i ell va deixar la fàbrica per estudiar una carrera.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

Cavallons blancs

Uns alumnes de tercer d’ESO de l’escola SAMC hem escrit un conte popular i adaptat de Somalia que tracta d’un artista que viu a la costa de Xaafun i cada matí va a veure el mar i a moldejar una escultura d’un animal. Aquell dia va fer un cavall. Quan el va haver acabat i se’n va anar a casa el cavall va cobrar vida però no es podia moure, els cavallons blancs de les onades li deien que anès amb ells. Fins que una onada el va cobrir completament i aleshores va poder anar amb els altres cavallons blancs i capbussant-se i renillant se’n va anar amb els altres cavallons.
La gent a l’endemà diu que aquell cavall tan bonic se l’ha emportat el mar.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

L'amistat cura malalties

Nosaltres som la Laia Piquera, el Johann Schwarze, el Xavier Buisán, l’Aroa Gil, el Sergi Julià i la Lineth Huaynoca i anem a l’escola Sant Antoni Maria Claret (SAMC).
El nostre conte tracta d’una nena que es diu Indira i viu a Nova Delhi. La seva mare, es va posar malalta i, com que no tenien diners, no podia anar a l’hospital. Més tard, coneix a un amic que li dona una solució: el seu pare és metge i la podia curar.
Anys més tard, el dos nens es van casar i van viure feliços per sempre més.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

Un regal inesperat

Un bon dia de Nadal a Perú, un jugador de futbol estava lesionat. En Juan Pablo estava a l’hospital.
Estava tot sol ja que la seva família vivia molt lluny i no podia anar-lo ha veure.
Els seus companys van pensar, en fer-li un regal, unes botes de futbol. Van anar al centre de la ciutat però les botigues estaven tancades, però van pensar en anar-lo a visitar igualment: el millor regal per al Juan Pablo serien ells mateixos.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

L'aventura dels Chamacocos

Aquest conte tracta d'una noia que és rica, té uns pares que no la deixen ajuntar-se amb els seus amics perquè son pobres. La noia un dia està en un llac i un caiman l'anava a atacar, però els nois la van salvar. La nena va a anar a avisar al seus pares i a dir que l’havien salvat els nois. Els pares van considerar que haurien de ser amics i van fer una festa i van ser amics.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

Per què el cocodril té la pell aspre i rugosa

Un mico i una serp caminaven a prop d’un riu. Al mico, aquest riu li va recordar una història que li havia explicat el seu avi, i la va explicar a la serp. La història tractava sobre un cocodril, que tenia la pell brillant i de color daurat. Quan era de nit, tots els animals de la zona s’apropaven al riu a veure la pell brillant del cocodril. El cocodril, al veure que tots els animals l’admiraven va començar a sortir també de dia, i amb la llum del sol, la pell va començar a posar-se dura i lletja. El cocodril va passar tanta vergonya, que des d’aquell dia quan els altres animals s’apropen al riu, el cocodril només deixa a la superficie els ulls i els seus orificis nasals.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast

 

L'arbre parlant

Una noia va sortir a recollir cafè amb els seus amics. Quan la noia va veure un lloc on en creixia molt va anar i es va començar a enfonsar, els seus amics van intentar ajudar-la, però no van poder. Al cap d’un temps, on es va enfonsar la noia va començar a créixer un arbre, un arbre parlant.
Un lleó que passava pel bosc, va començar a escoltar veus, va arribar fins a un arbre i va veure que era ell, l’arbre que parlava. Va dir: Fins al dia d'avui mai no m’havia trobat amb una cosa tan rara com un arbre parlant, i es va  quedar inconscient.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast


El lleopard i la tortuga

Hi havia una vegada, un lleopard que tenia el seu conreu, i la seva amiga tortuga li agafava el blat, fins que el lleopard va posar un parany i la tortuga va caure.
La tortuga, per sortir del parany, volia enganyar a altres animals que passaven per allà fins que un d’ells, el rinoceront, va caure i la tortuga el va deixar al forat. Li va dir al lleopard que el rinoceront li agafava el blat. El lleopard es va començar a barallar amb el rinoceront fins que va dir que va ser la tortuga qui li va agafar el blat.
El lleopard no li va parlar mai més a a tortuga i la tortuga va perdre un amic.

Fes clic aquí per reproduir el contingut d'aquest podcast