Lema del curs: Pas a Pas

 

IMG 20201002 WA0001

 

És el lema que dinamitza la proposta educativa del col·legi SAMC durant aquest curs 20-21

Amb aquest lema volem expressar que estem en camí, i tenim els ulls posats en l'horitzó d’un món més humà, solidari, just i ecològic. 

Fem nostra la invitació del papa Francesc a construir una relació més harmoniosa amb el planeta.

El primer que cal és aixecar-nos i ser protagonistes del nostre camí. Les circumstàncies difícils que vivim demanen persones decidides i fortes alhora que reflexives i conscients de treballar pel bé comú. Pas a pas, indica moviment. Tot respectant els diferents temps de cadascú però conscients de que tots tenim molt a fer.

Aquest curs se’ns presenta ple de grans reptes a superar junts.

Els nostres somnis, la vitalitat dels nens,  la solitud dels avis, la crida de Déu, el testimoni de tanta gent que s’entrega als altres (personalment i professional),  el clam de la natura, ens impulsen a sortir de nosaltres mateixos. 

L’escola és un espai de creixement, de trobada, on es desvetllen inquietuds  i on cerquem rutes per donar-hi resposta. 

Volem desvetllar la solidaritat, la consciència col·lectiva “del no estem sols”. La necessitat de tenir cura d’un mateix, dels altres i del planeta. Treballar pel medi ambient, la sostenibilitat, la lluita contra la contaminació i la desertització, el reciclatge, la cura dels nostres mars és cosa de tots i no podem restar sense fer res.

Pas a pas ens convida a preparar aquesta ruta que hem de fer amb precaució, a planificar, a fer camí plegats adaptant-nos als ritmes, posant confiança els uns en els altres. I a fer un pas darrere de l'altre i amb un somriure rere la mascareta.

El lema també ens fa adonar-nos del que tenim i agrair a Déu l’oportunitat de gaudir del camí. 

Ens convida a la calma, a posar  l'atenció en cada pas, a mirar al nostre voltant i contemplar, conversar i no córrer… Hem estat temps aturats i ara tot ens sembla nou i per estrenar: les relacions, la natura, … hem descobert  la importància de les petites coses que donen sentit a les nostres vides.

 

Gaudim del camí, bon curs 20-21.